Laatste nieuws
25 november 2014.
Afghaanse vrouwen uitgesloten van gesprekken over de toekomst van Afghanistan.
 meer
16 november 2014 - Afgevaardigde ontsnapt aan zelfmoordaanslag  meer
Nieuw Afghaans wetsontwerp dat positie vrouwen en meisjes verslechtert. U kunt helpen dit tegen te gaan!
 meer
Veiligheid van vrouwen en kinderen verslechtert
 meer
Pogingen om rechtvaardigheid voor vrouwen te bewerkstelligen lijken te stoppen

 meer
Duizend dagen extreem leven
 meer

Nahid op facebook

 meer
Start bouw bedrijvengebouw
 meer

Mannen gebruiken de Islam om te doen wat zij zelf willen

 meer
Verklaring vrouwenorganisaties over Tokio Conferentie juli 2012
 meer

Doneren

Help ons om door te gaan.

Om het Vrouwenhuis in Kabul te laten voortbestaan is geld nodig. Niet alleen voor de maandelijkse huur van het pand, maar ook voor de verblijfskosten van de vrouwen die we daar opvangen, en niet te vergeten het salaris van de staf die de opvang in goede banen leidt, variŽrend van beveiligingspersoneel tot de directrice.

Sinds deze zomer zijn we bezig met de bouw van het bedrijfsverzamelgebouw, waarin enkele bedrijfjes gaan komen waar zoveel mogelijk door vrouwen wordt gedaan. We gaan starten met een bakkerij, een catering en een naaiatelier. Maar er zijn meer plannen (zie ook onder Over Nahid/toekomst)
. Hebt u een goed idee voor een aanvraag voor subsidie voor het gebouw of voor ťťn van de bedrijfjes, dan horen wij dat graag. 

Wat kunt u voor ons doen?
  • Als u ons financieel zou willen ondersteunen kunt u uw bijdrage overmaken naar:

1029.53.872 (BIC: RABONL2U   IBAN:  NL94RABO0102953872) 
t.n.v. stichting Nahid te Groningen. Ook kunt u heel gemakkelijk doneren via onderstaande doneerbutton. Iedere donateur krijgt minimaal twee maal per jaar een Nieuwsbrief. 
  • We zouden het heel mooi vinden als er scholen, kerken of andersoortige instellingen een actie op touw zetten om de vrouwen in Afghanistan te helpen. Hieraan willen wij graag een bijdrage leveren in de vorm van informatie, folders, foto's, presentatie. U kunt voor meer informatie contact opnemen met stichtingnahid@gmail.com.


Sommige mensen maken ons spontaan een bedrag over. Daar zijn we heel blij mee. Maar dat betekent dat we in die gevallen helaas geen (email)adres hebben om de Nieuwsbrief naar toe te sturen. Hebt u gedoneerd, maar krijgt u geen Nieuwsbrief en bent u wel geÔnteresseerd, wilt u dan ons uw (email)adres doorgeven? Ook dit kan via stichtingnahid@gmail.com.

Wij zien de vele giften als een belangrijke ondersteuning van ons werk. Niet alleen als een broodnodige financiŽle hulp, maar zeker ook als een morele.Om het u gemakkelijker te maken kunt u ons ook machtigen om elke maand/kwartaal/half jaar/jaar een bedrag van uw rekening af te halen. U kunt dat te allen tijde herroepen. Geef in dat geval uw (email)adres door en wij sturen u een machtigingsformulier op.